Terapie individuala

Fie că vă confruntaţi cu atacuri de panică, depresie, anxietate socială, fobii, insomnie, doliu complicat, probleme de comunicare, probleme sexuale, etc. terapia individuală vă poate fi de un real folos.

Indiferent de motivele pentru care apelaţi la psiholog, terapia vă poate oferi un cadru în care să vă simţiţi în siguranţă fizic şi emoţional, un context în care puteţi explora şi descoperi modalităţi noi de a obţine ceea ce vă doriţi.

Terapia Rațional-Emotivă şi Comportamentală (REBT) este o formă de psihoterapie prin care clienții învaţă sa-si examineze gândurile, convingerile şi acțiunile şi sa le înlocuiască pe cele problematice cu gânduri congruente cu realitatea. Este o terapie care se focalizează pe prezent şi care îi ajută pe clienţi să înveţe cum să îşi examineze, conteste şi înlocuiască gândurile care le produc emoții nesănătoase şi comportamente de auto-sabotare.

Pe scurt, în REBT se consideră că evenimentele de viaţă nu ne afectează trăirile în mod direct, ci modul în care interpretăm evenimentele de viaţă (gândurile cu privire la acestea) determină o serie de consecinţe emoţionale (depresie, anxietate), consecinţe comportamentale (izolare, lipsă de comunicare), consecinţe de gândire (nu voi reuşi niciodată) şi fiziologice (creşterea frecvenţei cardiace).

Evaluările (gândurile) pe care le realizăm acestor evenimente de viaţă pot fi identificate. Această identificare poate fi directă, în cazul cogniţiilor conştiente, sau indirectă (ex. prin indicatori comportamentali) în cazul cogniţiilor inconştiente.

Odată identificate, gândurile pot fi schimbate prin tehnici psihologice specifice; astfel, gândurile iraţionale/dezadaptative care determină răspunsuri disfuncţionale sunt înlocuite cu gânduri raţionale/adaptative care determină răspunsuri funcţionale.

Terapia individuală presupune două şedinţe de evaluare (interviu clinic şi completarea unor chestionare) de aproximativ 60 de minute fiecare. În cea de a treia şedinţă vă voi oferi o explicaţie psihologică referitoare la problemele cu care vă confruntaţi. Astfel, vă voi răspunde la trei întrebări:

  1. Care sunt problemele din punct de vedere psihologic?
  2. De ce au apărut aceste probleme?
  3. Ce se poate face? Cu ce vă pot ajuta eu?

De obicei, agenda şedinţei de psihoterapie o vom stabili împreună, iar intervenţia psihoterapeutică va avansa în ritmul potrivit dumneavoastră.

Am observat că pentru unii dintre clienţii mei timpul pare că zboară. De aceea, vă recomand să vă gândiţi înainte dacă există aspecte pe care v-aţi dori să le discutăm, pentru ca, în acest fel, să folosim într-un mod cât mai eficient timpul amândurora.

Dacă aveţi orice întrebare sau îngrijorare referitoare la terapia individuală sau dacă doriţi să vă faceţi o programare, vă rog să utilizaţi formularul de mai jos:

Numele dvs.

Adresa e-mail

Telefon

Observatii

Introduceti textul in casuta:
captcha