Terapie de cuplu

Dacă în cadrul relaţiei vă confruntaţi frecvent cu certuri interminabile pe aceleaşi teme, dacă vă adresaţi cuvinte lipsite de respect, dacă vreunul din voi ameninţă că părăseşte relaţia, dacă au apărut relaţii extramaritale şi vă doriţi să salvaţi relaţia, etc., atunci terapia de cuplu vă poate fi de folos.

Terapia de cuplu reprezintă o soluţie pentru acele cupluri în care partenerii se simt din ce în ce mai distanţi, incapabili de a se face auziţi şi înţeleşi de partenerii lor. Este, de asemenea, extrem de folositoare pentru acele cupluri care sunt pe cale să treacă printr-o tranziţie majoră în viaţa lor, precum să se mute împreună, să se căsătorească, să aibă un copil, să adopte un copil, să se pensioneze, etc., deoarece acestea sunt momentele în care există riscul să apară probleme de comunicare şi de înţelegere.

Eu practic terapie de cuplu pe baza modelului „Casa relaţiei sănătoase”, dezvoltat de către dr. John Gottman, în urma a 35 de ani de cercetări.

Prin intervenţii bazate pe cercetări şi exerciţii, acest tip de terapie ajută cuplurile să depăşească barierele care îi împiedică să obţină o mai bună înţelegere, conectare şi intimitate în relaţie. Terapia de cuplu bazată pe modelul Gottman este o terapie validată ştiinţific, structurată şi orientată spre obiective. Se pliază pe nevoile dumneavoastră. Nu numai teoria, dar şi strategiile de intervenţie se bazează pe studii de specialitate, pe cercetări realizate cu ajutorul a 3000 de cupluri. Aceste cercetări au evidenţiat aspectele funcţionare, care ajută la realizarea unei relaţii sănătoase. Terapia de cuplu bazată pe modelul Gottman a fost dezvoltată pe baza cercetărilor pentru a ajuta cuplurile să:

  • Îmbunătăţească respectul, afecţiunea şi apropierea
  • Gestioneze mai bine conflictele atunci când se simt blocaţi.
  • Dezvolte o mai mare înţelegere între parteneri.
  • Păstreze respectul în discuţiile conflictuale.

Cercetările au arătat că pentru ca o relaţie să dureze, partenerii trebuie să devină mai buni prieteni, să înveţe să gestioneze conflictele şi să găsească modalităţi de a se susţine unul pe celălalt.

Acum şi dumneavoastră vă puteţi creşte şansele de a vă bucura de o relaţie satisfăcătoare, care să vă ajute să vă dezvoltaţi împreună şi să aveţi o viaţă împlinită.

Terapia de cuplu presupune o primă întâlnire comună de evaluare. Această şedinţă va avea o durată de 90 de minute. După această primă şedinţă vor urma două şedinţe individuale, câte una cu fiecare dintre parteneri, iar pe urmă o altă şedinţă comună. Între timp veţi primi o baterie de teste şi chestionare pentru evaluarea relaţiei de cuplu şi a unor aspecte ce ţin de personalitate.

Pe urmă, voi analiza informaţiile dobândite în prima şedinţă şi în cele individuale, precum şi rezultatele la chestionarele completate şi în a treia şedinţă comună vă voi oferi un feed-back şi împreună vom stabili planul de intervenţie.

Dacă aveţi orice întrebare sau îngrijorare referitoare la terapia de cuplu sau dacă doriţi să vă faceţi o programare, vă rog să utilizaţi formularul de mai jos:

Numele dvs.

Adresa e-mail

Telefon

Observatii

Introduceti textul in casuta:
captcha