Relaxare

Deoarece timpul este limitat, iar dorinţele noastre infinite, ajungem să fim suprasolicitaţi, epuizaţi, iar cei din jur să ne spună „Relaxează-te!” Sau poate noi ne dorim să ne mai şi relaxăm. Cu toate acestea, pentru mulţi dintre noi, relaxarea este un mister. Ce înseamnă, de fapt, relaxarea? Oare nu este suficient să merg la un film sau la o bere cu prietenii? De cele mai multe ori nu.

Este nevoie să facem diferenţă între două tipuri de relaxare, cea activă şi cea pasivă. Din cadrul primei categorii fac parte marea majoritate a activităţilor care ne fac plăcere, ca de exemplu: privit la televizor, ascultat muzică, plimbările, cititul, ieşit la terasă cu prietenii, sportul, etc.

Din a doua categorie fac parte, însă, alt tip de activităţi precum exerciţiile de relaxare musculară Jacobson, răspunsul de relaxare, trainingul autogen, meditaţia de tip mindfulness şi masajul terapeutic Shiatsu.

Dacă, de cele mai multe ori, nu avem nevoie de cineva care să ne spună care sunt activităţile noastre plăcute şi cum să le practicăm, atunci când vorbim de relaxare pasivă avem nevoie de puţină îndrumare la început.

Şi dumneavoastră puteţi spune STOP STRESULUI! şi DA VIEŢII! Învăţând să vă acordaţi câteva momente zilnice pentru a vă îngriji. Dacă dumneavoastră nu o faceţi, atunci cine să o facă?

 

În cadrul cabinetului puteţi învăţa:

Relaxare musculară progresivă O tehnica de relaxare ușor de învățat si deosebit de eficientă

Antrenament Autogen O metodă de relaxare profundă

Respiraţie abdominală O tehnică simplă, dar eficientă. La fel de simplă ca respiraţia. J

Meditaţie de tip mindfulnessO tehnică aparent simplă, care vă poate oferi viaţa înapoi.

 

Mai puteţi beneficia şi de Masaj terapeutic Focused Touch Shiatsu (FTS).

Shiatsu este o tehnică terapeutică japoneză, bazată pe apăsări executate cu degetele şi cu palma, pe anumite puncte ale corpului.

Focused Touch Shiatsu este un stil modern de shiatsu care include, pe lângă tehnicile tradiţionale, tehnici  din terapia cranio-sacrată (Cranio-Sacral Therapy) şi din masajul Trager. Filozofia FTS este fundamentată pe acordarea de tratamente individualizate pentru fiecare pacient.       Tratamentele Shiatsu se realizează într-un mediu liniştit, clientul fiind complet îmbrăcat, de obicei aşezat pe o masă de masaj. Apăsarea se aplică pe o serie de puncte selectate cu atenţie, care va duce la ameliorarea simptomelor.

Şedinţa durează aproximativ o oră si va include câteva momente pentru discuţii, dar va fi centrată, în principal, pe masajul propriu zis. Uneori se pot resimţi ameliorări chiar după prima şedinţă, dar, în general, sunt necesare aproximativ 4-8 şedinţe pentru îmbunătăţirea simptomelor.

Focused Touch Shiatsu poate facilita vindecarea şi poate completa terapiile tradiţionale precum consilierea şi psihoterapia.

Focused Touch Shiatsu se recomandă în:

  • Dureri musculare
  • Stres
  • Oboseală
  • Cefalee
  • Dureri de spate
  • Torticolis
  • Anxietate
  • Probleme osteo-articulare
  • Stare de sănătate generală precară

 

Dacă aveţi orice întrebare sau îngrijorare referitoare la Focused Touch Shiatsu sau dacă doriţi să vă faceţi o programare, vă rog să utilizaţi formularul mai jos:

Numele dvs.

Adresa e-mail

Telefon

Observatii

Introduceti textul in casuta:
captcha