Relatia parinte-copil

Relaţia părinte copil este una specială şi deosebit de complexă. Este o relaţie de afecţiune, îndrumare şi de reexplorare a lumii înconjurătoare împreună cu un copil. Fie că este vorba de un sugar, de un preşcolar sau de un adolescent, avem ocazia de a crea ceva special care să ne ofere multe împliniri.

Fiecare părinte cunoaşte importanţa pregătirii copilului pentru a reuşi la şcoală şi în viaţă. Dar focalizându-ne doar pe aceste aspecte, neglijăm o parte care influenţează în mare măsură traseul copilului, viitorului adult, prin scoală, relaţiile interpersonale, viaţa de familie, viaţa de muncă, şi anume gestionarea emoţiilor.

Pentru cei mai mulţi părinţi emoţiile reprezintă un teritoriu de evitat. Mulţi dintre părinţii cu care am stat de vorbă aveau convingerea că emoţiile negative sunt o povară, că ar fi mult mai bine fără ele.

Din păcate, evitarea trăirilor emoţionale într-o relaţie, fie de cuplu, fie cu copiii noştri, poate avea ca şi consecinţă o neînţelegere şi o răcire a relaţiei.

Cercetările de ultimă oră susţin foarte puternic importanţa validării în relaţia noastră cu copiii.

Dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi relaţia cu copiii dumneavoastră şi să aveţi o familie în mijlocul căreia să vă simţiţi împlinit, acum aveţi ocazia să schimbaţi ceva! Fie că vă decideţi pentru consiliere individuală, fie pentru unul dintre workshop-urile noastre, decizia dumneavoastră vă va fi răsplătită cu cunoştinţe şi exerciţii practice pentru dezvoltarea abilităţilor de relaţionare cu copilul dumneavoastră într-un mod sănătos emoţional.

Dacă aveţi orice întrebare sau îngrijorare referitoare la relaţia părinte-copil sau dacă doriţi să vă faceţi o programare, vă rog să utilizaţi formularul de mai jos:

Numele dvs.

Adresa e-mail

Telefon

Observatii

Introduceti textul in casuta:
captcha