Oferte

“Terapie de cuplu maraton”

 

 

Din luna septembrie puteţi beneficia în cadrul „Cabinetului Individual de psihologie Bogdan Vasile Alexandru” de terapie de cuplu „maraton”.

Terapia de cuplu maraton este un tip specific de terapie de scurtă durată şi foarte intensivă. Scopul acesteia este de a vă ajuta să vă rezolvaţi criza cu care vă confruntaţi sau o problemă specifică din cuplu. Nu reprezintă o formă de terapie pe termen lung, deşi, în funcţie de nevoi se poate transforma în terapie de cuplu de durată.

De obicei, terapia de cuplu maraton presupune terapie intensivă desfăşurată pe o perioadă de 2-5 zile. Pe parcursul fiecărei zile, ședințele de terapie vor include două sau trei ore de terapie dimineaţa, o pauză, iar apoi încă două – trei ore de terapie după amiaza. Terapia de cuplu maraton va fi structurată în funcţie de problemele identificate, timpul alocat terapiei, obiectivele terapiei, precum şi în funcţie de nevoile dumneavoastră emoţionale.

Structura fiecărei zile de terapie poate varia în funcţie de nevoile dumneavoastră. În primele şedinţe vom stabili obiectivele şi planul de tratament care va ghida apoi modul de desfăşurare a terapiei. După aceea, toate şedinţele de tratament se vor focaliza pe problemele şi obiectivele identificate.

S-a descoperit că Terapia de cuplu maraton este eficientă pentru cuplurile care apelează la acest tip de terapie. Adesea duce la o reducere semnificativă a distresului relaţional, la rezolvarea unor probleme specifice, precum şi la construirea unei relaţii mai puternice.

Totuşi, este nevoie să conştientizaţi şi riscurile implicate. Chiar dacă această formă de terapie este eficientă, ea vă poate duce mai repede şi mai intens în acele zone de dificultate. Astfel, dumneavoastră şi partenerul (a) puteţi trăi emoţii neplăcute precum tristeţe, vinovăţie, anxietate, furie, singurătate şi neajutorare. Terapia poate presupune şi aducerea aminte a unor aspecte neplăcute ale relaţiei dumneavoastră.

La început dificultăţile dintre voi pot fi temporar amplificate. În plus, pot fi dezvăluite secrete familiale şi în ciuda tuturor eforturilor, s-ar putea ca terapia să nu funcţioneze. Astfel, nu vă pot oferi garanţii cu privire la modul în care se va desfăşura terapia în cazul dumneavoastră şi nici care va fi rezultatul. În plus, terapia de cuplu maraton pe baza modelului Gottman are limitările ei:

  • Dacă există dependenţă de alcool sau de droguri la oricare partener.
  • Dacă există probleme serioase de violenţă, ameninţări din partea unuia dintre parteneri cu acte agresive, sau dacă este prezentă teama de astfel de gesturi violente.
  • Dacă unul dintre parteneri prezintă o tulburare mentală netratată (schizofrenie, episoade depresive cu elemente psihotice, tulburare bipolară).
  • Dacă există o relaţie extramaritală nedezvăluită şi pe care nu doriţi să o faceţi cunoscută partenerului (ei) (astfel de secrete prezic eşecul terapiei).
  • Dacă oricare dintre parteneri prezintă gânduri de suicid sau dacă este prezentă o istorie de autovătămare.

Pentru mai multe informaţii puteţi să îmi scrieţi la adresa de e-mail contact@sanatate-emotionala.ro sau să folosiţi formularul de contact rapid,  de la rubrica „Contact”.


Lasa un raspuns