
Evaluare si psihodiagnostic
Evaluarea psihologică şi psihodiagnosticul oferă informaţii valoroase referitoare la identificarea tulburărilor mentale şi emoţionale, nivelul de inteligenţă al unei persoane, trăsăturile de personalitate, tulburările de personalitate, modul de gândire al unei persoane, modului în care persoana gestionează stresurile zilnice.
Unii clienţi mă întreabă de ce este necesar ca evaluarea să se întindă pe parcursul a două ore, uneori trei. Răspunsul este unul complex, persoana care vine la psiholog cu anumite probleme, nu vine doar cu o problemă izolată, ex. „am anxietate şi atât”, simptomul (anxietatea) este scufundat într-un anumit context de viaţă. Este destul de dificil să ajungi să cunoşti o fiinţă umană complexă într-un timp limitat de 10 minute sau chiar de o oră.
Evaluarea psihologică constă în discuţii cu terapeutul (interviu clinic), precum şi în completarea unor chestionare, scale.
Pentru ca psihoterapia să fie eficientă este nevoie ca evaluarea să fie riguroasă şi realizată cu un set de instrumente validate ştiinţific (verificate – care au fidelitatea şi validitate bună).
Pentru că îmi place să ofer servicii de calitate şi de actualitate, în cadrul cabinetului se folosesc teste psihologice validate ştiinţific, cele mai bune în momentul de faţă.
Sistemul de Evaluare Clinică (SEC)
Intelligenz-Struktur-Test 2000 R – Cel mai nou instrument de evaluare a aptitudinilor cognitive
Millon Clinical Multiaxial Inventory III – Cel mai utilizat inventar psihopatologic
NEO Five-Factor Inventory – Cel mai utilizat și cel mai “în vogă” chestionar de personalitate
Pentru întrebări sau programări, vă rog să folosiți acest formular: